Jelenlegi hely

Mediáció

Gyakran előfordul, hogy a felek egymás között nem tudják rendezni vitájukat, kommunikációjuk „rendre vakvágányra fut”, átveszik az érzelmek az irányítást, vagy egyszerűen csak nem találják az ésszerű kompromisszumot, megoldást.

A mediáció egy olyan tárgyalási technikákon alapuló módszer ahol egy semleges külső fél, szakember nyújt segítséget, „közvetít”  a felek közötti konfliktus helyzetekben (válás, egyéb kapcsolatok) és segíti a különböző szempontok megértését, mérlegelését és a megegyezés létrejöttét.

A mediáció a jelenben dolgozik, tehát nem célja a konfliktushoz vezető okok feltárása, hanem fókuszáltan és tárgyilagosan az adott problémára segít megoldást találni, és a döntés kompetenciája is a feleknél marad, tehát nem avatkozik be „hatalmi félként”.

A mediáció előnye, hogy segíti békés úton, konstruktívan rendezni a vitás kérdéseket, megelőzve vele egy hosszan elhúzódó, nagy költségekkel járó bírói vagy más hivatalos eljárást.

A mediáció nagyon eredményes minden esetben, ha a felek egyaránt elkötelezettek a közös problémamegoldás irányában.

A mediáció menete

Külön-külön személyes konzultáció a felekkel 1-1 alkalommal, szerződéskötés, majd ezt követően 1, maximum 3 alkalommal,  2-3 órás tárgyalás, szerződéskötés írásban.

Konzultáció: 8000 Ft/ fő

Mediáció: 20.000 Ft/alkalom (a felek közösen fizetik)