Jelenlegi hely

Magamról

Motto: „ Amikor az emberek elhatározzák, hogy szembenéznek egy problémával,  olyankor valójában rádöbbennek, sokkal többre képesek mint hitték.” Paolo Coelho

Gyermekkorom meghatározó olvasmányai Kertész Erzsébet életrajzi regényei. Ábrándos, álmodozó kislányként sokat foglalkoztam azzal, hogy milyen lehet felnőttnek lenni, hogyan fogok élni, mi lesz a foglalkozásom, milyen lesz a párom, milyen sors vár rám?

Érettségi után (bár nem ezt tanultam, nem erre készültem) gyorsan a segítő pályán találtam magam… ösztönös döntés volt és nem a véletlen játéka, ma már tudom…

Több mint 20 éve dolgozom egyéni- és csoportos tanácsadóként, trénerként, segítem a hozzám fordulókat személyes útjukon magukra találni, elakadásaikon továbblépni, problémáikat megoldani, krízishelyzeteken túllendülni és mindezekből tanulva, fejlődni, egyensúlyt, harmóniát találni.


Hiszem, hogy a jobb életminőség kulcsa önmagunkban keresendő, sorsunk titka, kérdése önismeretünkben van, választ itt találunk.

Katartikus élményt jelentett számomra, amikor a Kossuth Lajos Tudományegyetemen mentálhigiénét (posztgraduális képzésben, első diplomám HR szervező) tanulva találkoztam az önismereti munka misztériumával. Hálásan gondolok mindazon mestereimre, akik hosszú éveken segítettek ebben a folyamatban és miközben saját magammal ismerkedtem újra és újra, egyre több tapasztalat, tudás, segítő eszköz birtokába jutottam.

Ilyen módon tanultam, elvégeztem és alkalmazom munkámban hosszú évek óta a művészetterápia módszerét, autogéntréninget, mediációt és legújabb képzettségemet, a grafológiát. Pszichológiai iskolát tekintve a humanisztikus pszichológia emberképe áll hozzám legközelebb, munkámban ezt a megközelítést, értékrendszert, szellemiséget képviselem.

…És persze rengeteget köszönhetek azoknak az embereknek, akik bizalmukba fogadva kérdéseiket, problémáikat megosztották velem és kísérőjükké szegődhettem személyes útjukon, örömükben, bánatukban, könnyeikben, nevetésükben egyaránt.

Milyen kérdésekkel fordulhat hozzám:

  • krízishelyzet, elakadás
  • önismeret, személyiségfejlesztés
  • pályaválasztás, pályatanácsadás, karrier tanácsadás
  • munkavállalási tanácsadás (önéletrajz, motivációs levél írása, interjúra való felkészülés, hol, hogyan keressünk állást)
  • párkapcsolati illetve kapcsolati problémák, konfliktusok kezelése